Doğada ne varsa sirke yapıyorlar – Birlik Haber Ajansı

Doğada ne varsa sirke yapıyorlar – Birlik Haber Ajansı
Yayınlama: 12.06.2025
A+
A-


Ağaçlar bakımsızlıktan kurudu: Orman İşletme'ye devredilecek

Ağaçlar bakımsızlıktan kurudu: Orman İşletme’ye devredilecek

ISPARTA-BHA

Serpil ve Bülent Özkan Çifti, mevsimine göre topladıkları meyve ve bitkilerle doğal fermantasyon yöntemiyle sirke üretiyor.

Isparta’nın bereketli topraklarında doğayla iç içe yaşayan Serpil Özkan ve eşi Bülent Özkan, mevsimine göre topladıkları meyve ve bitkilerle doğal fermantasyon yöntemiyle sirke üretiyor. Gül, lavanta, elma, pancar, kekik ve daha onlarca meyve ve sebze… Hepsi bu ailenin özenli ellerinde hem şifa kaynağına hem de geleneksel bir ürüne dönüşüyor.

Her biri doğal yollarla, katkısız olarak hazırlanan sirkeler için çift, doğadan topladıkları ürünleri büyük bir titizlikle ayıklıyor, hazırlıyor ve mayalıyor. Serpil Özkan,

“Doğada ne varsa bizde sirkeye dönüşüyor” derken, süreçte gösterdikleri emeği şu sözlerle anlatıyor: “Hangi meyve ya da sebze mevsimindeyse, sabahın erken saatlerinde bahçemize gidip tek tek topluyoruz. Tazeliğini kaybetmeden, kendi ellerimizle sirke kurulumunu yapıyoruz. Her biri kendi doğal sürecinde fermente oluyor. Bu süreç 45 günle 180 gün arasında değişiyor.”

Özgün Medya Haber Ajansı, Türkiye için Varlığını Devam Ettiren, Gelecek Nesillere Katma Değer Katacak Bir Vizyon İle Hareket Eden, Ülkesine Yandaş, Siyasilere Tarafsız Bir Misyonla Hareket Eden Bir Kuruluştur
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.